Unikalne
płyty gazowe
DynaCook

technologia

DynaCook X3

Coś dla amatorów gotowania. Ceramiczna powierzchnia płyty DynaCook X3 wyposażona została w trzy strefy grzejne dające możliwość jednoczesnego i komfortowego gotowania w 3 garnkach. Doskonałe rozwiązanie dla osób, które lubią gotować i cenią sobie praktyczność. Optymalne wymiary płyty sprawdzą się nawet w niewielkich przestrzeniach kuchni, a nowoczesny design doda im elegancji. Prostota i dyskretna forma płyty  DynaCook X3 pozwala na wykorzystanie jej jako elementu klasycznych i nowoczesnych aranżacji. Będzie się świetnie prezentować w kuchniach opartych na stylu hi-tech, jak również w kuchniach industrialnych z elementami szkła, tworzyw sztucznych czy stali.


download

Do pobrania

Instrukcja obsługi i montażu: PDF

Cena: 2 900.00 PLN
Zapraszamy do składania zamówień:
tel: +48 664 764 000
e-mail: sprzedazgch@dynaxo.pl


Funkcje

  • 3 palniki (pola grzejne) najnowszej generacji – typu Flexible Heating Zone (FHZ) (1);
  • Sensorowe sterowanie – proste, precyzyjne i praktyczne;
  • Proste w odczytaniu oznaczenie nagrzanych pól grzejnych – „H” jako pole gorące, „h” jako pole ciepłe;
  • Czytelny, cyfrowy wskaźnik poziomu (mocy) gotowania;
  • 18 stopni poziomów (mocy) gotowania;
  • Możliwość skorzystania z dodatkowych funkcji:
    • szybkiego zagotowania;
    • automatycznego podgrzewania (służy do szybszego osiągnięcia oczekiwanej temperatury pola grzejnego)
    • kontroli rodzicielskiej (blokada płyty przed jej przypadkowym uruchomieniem – bezpieczeństwo dla dzieci oraz zwierząt domowych;
  • Czytelne komunikaty:
    • sygnalizacja dźwiękowa i świetlna trybu pracy płyty;
    • sygnalizacja wypływu gazu (utlenianie się gazu);
    • sygnalizacja braku dopływu gazu.
Zakres pracy (średnica)
pola grzejnego (FHZ)
Moc pola
grzejnego
Łączna liczba pól
grzejnych na płycie
Od Do
105 mm 145 mm 0,95 kW 1
140 mm 180 mm 1,90 kW 1
180 mm 220 mm 2,50 kW 1

(1) Pole grzejne typu Flexible Heating Zone (FHZ) oznacza możliwość gotowania na danym polu w garnkach o średnicy od – do (patrz tabela powyżej)

Czyszczenie i konserwacja

Konstrukcja płyty ceramicznej DynaCook pozwala na utrzymanie jej w czystości. Gładka, nieporowata i w pełni ergonomiczna powierzchnia sprawia, że wszelkie zabrudzenia – w tym także rozlane płyny, czy też tłuszcz – mogą być usunięte w łatwy sposób. Dobrym nawykiem pozwalającym cieszyć się eleganckim i nowoczesnym wyglądem płyty jest jej czyszczenie po każdym użyciu – pozwoli to uniknąć zaschniętych i trudnych do usunięcia plam. Należy jednak pamiętać, aby wszelkich zabiegów pielęgnacyjnych dokonywać dopiero, kiedy płyta powróci do swojej naturalnej temperatury, tzw. pokojowej (po jej wystudzeniu).

Jeżeli pragną Państwo zapoznać się ze szczegółowymi zasadami pielęgnacji płyt DynaCook seria X – zachęcamy do lektury.

pobierz pdf