DynaCook X4

Szybkość i łatwość gotowania. Wysoka wydajność gotowania płyty DynaCook X4 w prosty sposób przekłada się na oszczędność czasu i pieniędzy. Jak się to dzieje? Płytę wyposażono w strefę podgrzewania, która dostarcza wysokiej temperatury potrawom za darmo. Jej gładka i ergonomiczna powierzchnia sprawi, że usuwanie rozlanych płynów i śladów tłuszczu będzie naprawdę łatwe.

Niepodważalnym i docenianym przez szerokie grono Klientów atutem jest w tym przypadku również niestandardowe ułożenie stref grzejnych. DynaCook X4 w przeciwieństwie do tradycyjnych płyt i kuchenek posiada rozplanowane funkcjonalnie strefy pozwalające wykorzystać przestrzeń gotowania do maksimum. Ich układ sprawia, że przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych dań będzie proste, a jednocześnie szybkie i bezpieczne.


download

Do pobrania

Instrukcja obsługi i montażu: PDF

Cena: 3 500,00 PLN
KUP


Funkcje

  • 4 palniki (pola grzejne) najnowszej generacji – typu Flexible Heating Zone (FHZ) (1);
  • Sensorowe sterowanie – proste, praktyczne, precyzyjne i bezpieczne;
  • Proste w odczytaniu oznaczenie nagrzanych pól grzejnych – „H” jako pole gorące, „h” jako pole ciepłe;
  • Czytelny, cyfrowy wskaźnik poziomu (mocy) gotowania;
  • 18 poziomów (stopni mocy) gotowania;
  • Możliwość skorzystania z dodatkowych funkcji:
    • szybkiego zagotowania;
    • automatycznego podgrzewania (służy do szybszego osiągnięcia oczekiwanej temperatury pola grzejnego);
    • kontroli rodzicielskiej (blokada płyty przed jej przypadkowym uruchomieniem – bezpieczeństwo dla dzieci oraz zwierząt domowych);
  • Czytelne komunikaty:
    • sygnalizacja dźwiękowa i świetlna trybu pracy płyty;
    • sygnalizacja wypływu gazu (ulatniania się gazu);
    • sygnalizacja braku dopływu gazu.
Zakres pracy
(średnica)
pola grzejnego (FHZ)
Moc pola
grzejnego
(max)
Łączna liczba
pól grzejnych
na płycie
oddo
105 mm145 mm0,95 kW1
140 mm180 mm1,90 kW2
180 mm220 mm2,60 kW1

(1) Pole grzejne typu Flexible Heating Zone (FHZ) oznacza możliwość gotowania na danym polu w garnkach o średnicy od – do (patrz tabela powyżej)

Czyszczenie i konserwacja

Konstrukcja płyty ceramicznej DynaCook pozwala na proste utrzymanie jej w czystości. Gładka, nieporowata i w pełni ergonomiczna powierzchnia sprawia, że wszelkie zabrudzenia – w tym także rozlane płyny, czy też tłuszcz – mogą być usunięte w łatwy sposób.

Dobrym nawykiem, pozwalającym cieszyć się eleganckim i nowoczesnym wyglądem płyty, jest jej czyszczenie po każdym użyciu – pozwoli to uniknąć zaschniętych i trudnych do usunięcia plam. Należy jednak pamiętać, aby wszelkie zabiegi pielęgnacyjne wykonywać dopiero, kiedy płyta powróci do swojej naturalnej temperatury, tzw. pokojowej (po jej wystudzeniu).

pobierz pdf